Explanation : Let distance be D
With speed 30km/hr he is 20 minutes late
With speed 45 km/hr he is 8 minutes late
∴ Difference between two time
= 20 - 8 = 12min = 12/60 hours
T = D/S
∴ D/30 - D/45 = 12/60
∴ D = 18km
Explanation : Speed of the man in still water = 12 km/hr
Speed of the stream = 3 km/hr
Speed downstream = (12 + 3) = 15 km/hr
Speed upstream = (12 – 3) = 9 km/hr
Let the distance travelled be ‘d’ km Then
Any undergraduate or postgraduate student who is seeking Time and Distance objective type questions answers can use this section.
Time and Distance Questions Answers can be used for the preparation of UGC NET Paper1 Exams.
Time and Distance Multiple Choice questions Answers can help you in interview preparation.
Time and Distance Questions are also used by students in the preparation of their Exams.
All the teachers who are appearing for Kendriya Vidyalya Sangathan Entrance Exam PGT, TGT, can also use Time and Distance Multiple Choice Questions Answers.
Time and Distance Questions – Mathematical Aptitudes can also be used by the students who wants to pursue pursuing B.Ed or M. Ed.
Any student who wants to prepare for UGC NET Paper1 can also use this Time and Distance Questions .
UGC NET first paper students can also prepare for their exams using Time and Distance Objective Type Questions Answers.
You can get free access to Time and Distance Questions – Mathematical Aptitude pdf.
You can also have online access to Time and Distance Questions Answers EBook.
Any student who wants to prepare for UGC NET Paper1, MBA Entrance Exam, CAT, MAT, SAT, Ph. D Entrance Exam, PET, NDA, CDS or any other competitive Exam can also use this Time and Distance Questions .
Various Search Terms used for this section are
Time and Distance quiz questions with answers
Time and Distance exam questions answers
Time and Distance Questions
Time and Distance Questions
Time and Distance Questions Pdf
Time and Distance Questions for UGC NET Paper1
Time and Distance Multiple Choice Questions For Competitive Exams